Επιxειρείν

Αυξημένες κατά 10% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, τον Σεπτέμβριο

Αυξημένες κατά 10% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, τον Σεπτέμβριο

Αύξηση 10,1% σημείωσαν οι πωλήσεις νέων ΙΧ αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ένωση Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοβιομηχανιών (ACEA). Οι άδειες που εκδόθηκαν τον μήνα αυτό ανήλθαν σε 3.814 από 3.463 πέρυσι.

Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις των νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 5,5% τον Σεπτέμβριο, κυρίως επειδή σημειώθηκε μεγάλη άνοδος στη βρετανική αγορά (12,1%) και υπήρξε κατά μέσο όρο μία επιπλέον εργάσιμη ημέρα τον φετινό Σεπτέμβριο.

Στο 9μηνο, οι πωλήσεις στην Ευρώπη ήταν μειωμένες κατά 4% σε 9,33 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα, λόγω της ασθενούς ζήτησης στη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, αλλά και την Ολλανδία, όπου η πτώση έφθασε το 29,4%.

Τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι η ζήτηση αρχίζει να σταθεροποιείται, αφού βυθίστηκε σε χαμηλά επίπεδα 20ετίας και πλέον. Ωστόσο, η ζήτηση στην ΕΕ ήταν η δεύτερη χαμηλότερη για τον Σεπτέμβριο μετά το 2003, όταν άρχισε η καταγραφή των σχετικών στοιχείων για τις 27 χώρες -μέλη.

Οι αναλυτές ανέμεναν να δουν αν η μείωση των πωλήσεων που σημειώθηκε τον Αύγουστο ήταν προσωρινή ή μία ένδειξη περαιτέρω προβλημάτων.

Η ζήτηση αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο με διψήφιο ποσοστό και στην Ισπανία (28,5%), την Ιρλανδία (27,9%) και την Πορτογαλία (15,9%).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επιχειρείν Επιχειρηματικά Νέα Αυξημένες κατά 10% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, τον Σεπτέμβριο