Επιxειρείν

Διατήρηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης θέλουν οι εταιρείες εμπορίας καυσίμων

Διατήρηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης θέλουν οι εταιρείες εμπορίας καυσίμων
Διατήρηση της εξίσωσης των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα ντήζελ κίνησης και θέρμανσης, με ταυτόχρονη διεύρυνση των κριτηρίων καταβολής επιδόματος θέρμανσης προτείνει ο Σύνδεσμος των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, με αφορμή τις σχετικές διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο ΣΕΕΠΕ επισημαίνει ότι με τη διατήρηση της εξίσωσης του ΕΦΚ, διασφαλίζεται η συνέχιση της πάταξης του λαθρεμπορίου και για την επιδότηση προτείνει τα εξής:

- Χορήγηση επιδόματος για την κύρια κατοικία χωρίς κριτήρια.

- Εάν θεωρηθεί απαραίτητη η θέσπιση εισοδηματικού κριτηρίου, να τεθεί ως όριο το ποσό των 80.000 ευρώ.

- Κατάργηση του ορίου εμβαδού του σπιτιού ή αν διατηρηθεί να αυξηθεί στα 150 τ.μ. Για μεγαλύτερες οικίες, να ισχύει η επιδότηση των 150 μ2.

- Διπλασιασμό του ορίου ανώτατης κατανάλωσης ανά ζώνη, ώστε να καλύπτονται και οι μονοκατοικίες των μικρών δήμων και χωριών.

Ο ΣΕΕΠΕ τονίζει ότι κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο οι δικαιούχοι στις πολυκατοικίες όπου διαμένει το 70% των κατοίκων, δεν έλαβαν το επίδομα, επειδή η συνέλευση αποφάσισε τη μη προμήθεια πετρελαίου κυρίως γιατί κάποιοι δεν ήταν δικαιούχοι.

Αναφέρει τέλος ότι με την υιοθέτηση των προτάσεών του θα επέλθει σημαντική αύξηση των δικαιούχων και ελάφρυνση των νοικοκυριών, σημαντική αύξηση των εσόδων του Κράτους, βελτιωμένες συνθήκες για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

kathimerini.gr

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επιχειρείν Επιχειρηματικά Νέα Διατήρηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης θέλουν οι εταιρείες εμπορίας καυσίμων