Επιxειρείν

kathimerini.gr - Προς λύση η συνεργασία Εκκλησίας

kathimerini.gr - Προς λύση η συνεργασία Εκκλησίας
Δυσοίωνο διαγράφεται, πλέον, το μέλλον των εργαζομένων στο πολυκατάστημα «ΦΩΚΑΣ», στην οδό Τσιμισκή, αφού, όπως αποκάλυψε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δικηγόρος νομικός σύμβουλος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και της μονής Αγίας Θεοδώρας, Θεόδωρος Ζέρβας, η επιχείρηση «έχασε» την προσθεσμία και δεν κατέβαλε, όπως είχε συμφωνηθεί, την εγγυητική επιστολή, από οποιαδήποτε πιστώτρια τράπεζα για το ποσό των 830.000 ευρώ, που οφείλει.

Υπενθυμίζεται, ότι η προσθεσμία έληγε στις 2 σήμερα το μεσημέρι και το ποσό αφορά σε οφειλές της επιχείρησης για την μη καταβολή ενοικίου, προς την μονή Αγίας Θεοδώρας. Στη συνεδρίαση του σήμερα, το ηγουμενοσυμβούλιο όρισε τον κ. Ζέρβα ως αρμόδιο να συντάξει μια εισήγηση που θα αναφέρει το ιστορικό της συνεργασίας των δύο πλευρών και την οποία θα καταθέσει αύριο, οπότε και θα γίνει νέα συνεδρίαση για το θέμα.

Εκτίμηση του είναι ότι η συνεργασία των δύο πλευρών θα διακοπεί, λόγω ασυνέπειας από την πλευρά της επιχείρησης και παρόλο που η Εκκλησία έδωσε στην «ΦΩΚΑΣ» δύο ευκαιρίες και έτσι θα ακολουθήσει διαγωνισμός για τη διάθεση του πολυκατάστηματος στην οδό Τσιμισκή.

Όπως έχει γράψει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για το κτίριο αυτό υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι, Έλληνες και ξένοι, μεταξύ των οποίων και η ATTICA, οι οποίοι έχουν ήδη πάρει πληροφορίες για τη μίσθωση του πολυκαταστήματος.

Πηγή: AMΠE

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επιχειρείν Επιχειρηματικά Νέα kathimerini.gr - Προς λύση η συνεργασία Εκκλησίας